Väl mött!

© 2016 - Tempus Press AB

つるがやたろう
Jun 18, 2017

Första korrespondenten

3 comments

Jag kom hit i förhoppningen att hitta uppgifter om tidningens historia. Jag var nämligen med strax efter starten. 1982 blev jag, utrustad med det som kallades en Texasmaskin, gratisarbetande korrespondent för Tempus i Tokyo. Tidningen startades av en man som var utrikesredaktör på Sydsvenskan tillsammans med sin redigerare, som jag vill minnas som finlandssvensk.

 

Skulle vara mycket tacksam om någon känner igen personerna och deras namn.

unknown
Jun 21, 2017

Har bett en god vän läsa din fråga och besvara efter bästa förmåga - jag själv var inte med då.

Håkan Axelson

Ola Hallberg
Jun 21, 2017

Du menar Jens Sundberg? En god man att möta. Hade redaktionen i en vindsvåning i Köpenhamn, i en av den stadens äldsta hus. Jag jobbade också för honom. Genom att layouta om hela tidningen. Stålar? Njaaeee. Eller jodå.

Den finlandssvenske redigeraren minns jag inte, däremot en vass dame, som renläste allt som gjordes. Hon jobbade i Sverige. >Går jag in i någon av mina pärmar har jag mer info.

つるがやたろう
Jun 21, 2017

Tackar innerligt för dessa bidrag. Det stämmer, Jens var utrikesredaktör på Sydsvenskan när han startade tidningen. Då vid kanalen i Malmö, under en takås tror jag. Utan tidningsstöd hade det aldrig gått. Kul att se att projektet lever kvar efter alla dessa år.